Noul smartphone al celor de la Realme, GT Neo 2 lansat recent in India vine cu o serie de specificații interesante și un preț optim. Modelul are un design interesant, răcire optimă, un display Amoled 6.6 inch de 120 Hz și un procesor Snapdragon 870 5G. Acumulatorul de 5000 mAh vine cu o încărcare rapidă de 65W SuperDart Charge care se poate încărca complet în 36 de minute. Camera principală are o rezoluție de 64 MP de tip AI. Realme GT Neo 2 vine echipat cu un spațiu de stocare de 128 GB și 8 GB de memorie ram. Prețul va fi undeva la 385 de dolari.

GT Neo 2 se remarcă ca performanțe hardware dar ca minusuri putem remarca calitatea mai slabă a softwarelului, lipsa temelor din magazin sau lipsa notificare ecuson. Pe partea de hardware putem confirma plusir precum: ecran de calitate, conectivitate 5G, 8 GB memorie ram, amprentă rapidă, internet rapid etc. Raportul calitate-preț este unul optim, GT Neo 2 reușind să depășească modele concurente chiar de la branduri premium precum Samsung. Modelul se descurcă de asemenea foarte bine pe partea de gaming, fiind capabil să ruleze cele mai noi jocuri pentru platformele Android sau iOs. Performanțele în jocuri sunt optime neavând scăderi de cadre și reușind să ruleze chiar jocuri pretențioase când vine vorba de cerințele de sistem.

Cu procesorul său, Qualcomm Snapdragon 870 5G, realme GT NEO 2 nu poate fi o amenințare directă pentru smartphone-urile de generație mai nouă. Cu toate acestea, oferă multă competitivitate în gama sa de preț și poate întrece toate dispozitivele concurente. Snapdragon 870 5G este de asemenea folosit inițial în telefoane mult mai scumpe, cum ar fi Motorola Edge 20 Pro. Spațiul de stocare al UFS 3.1 este un factor optim în gama sa de preț. Diferența de viteză în comparație cu stocarea mult mai înceată a UFS 2.0 din Samsung Galaxy A72 este ridicată. Sistemul de răcire este de asemenea unul inovator dar nu este perfect, în zilele călduroase este posibil să se încălzeaescă. Autonomia este de peste 16 ore pentru o utilizare constantă iar încărcarea acumulatorului este destul de rapidă.

Realme va lansa de asemenea un stick 4K Smart Google TV, o boxă bluetooth și căști Buds Air 2 în această perioadă.